2009

Az első kadétavatásra  2009. 09. 26-án került sor, melyen különböző szervezetek képviseletében többen  vettek ebben részt:
– Kovácsné Kővágó Anna, a murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Művelődési Központ vezetője, aki az avatási szertartást vezette- Pávlicz Lajos polgármester úr, aki átadta az apródok kardját.A Kultúra Lovagrendje nevében a karddal való avatást végezte: vitéz Szilágyi Árpád Zsolt, segítői voltak Gönc M. László Chicagóból, Horváth Ágota Pécsről- Ratimir Hrešč úr, a csáktornyai Zrínyi Gárda parancsnoka, aki az apródok kardját kötötte fel.- Papp Ferenc alezredes, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemről, aki az oklevelet adta át.- Pogár Róbert atya, akitől az egyházi áldást kapták az apródok
Avatva lett: Abonyi Mátyás, Czapári József, Kővágó Bence, Kalinics Tibor, Tislerics Mátyás, Koósz Dániel, Skobrics Ádám

 A második avatáson:A Zrínyi emléknap alakalmával került sor Donja Dubravában a 8. apród, Budai Dávid avatására, aki az alapító apródok avatásán nem tudott részt venni, így ő két hónappal később kapta e megtiszteltető címet. Az avatás keretében megmosta kezét a Zrínyi-kút és a Mura vizében a megtisztulás jeleként, majd a gyertya fölé, tartotta kezét a bátorság jegyében, átvette  a polgármester kardot a vitézség jegyében, a csáktornyai Zrínyi Gárda parancsnak helyettese kötötte fel kardját, s az eskü után megkapta az oklevelet. Az avatás végén Pogár Róbert atyától kapta az áldást az új kadét.